Aktivitetsparken

Information och inlägg rörande aktivitetsparken

Områdesbeskrivning för Aktivitetsparken

Valla IP Aktivitetspark

Anläggningen började planeras 2018 och stod klar 2021, och invigdes 2022. Aktivitetsparken är projekterad av Mathias Fredriksson, byggd av Unisport och till stor del finansierad av Allmänna Arvsfonden och Jordbruksverket (Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling - via LEADER Sörmland) Aktivitetsparken är öppen dygnet runt, och har belysning under årets mörka dagar. Belysningen är timerstyrd och slocknar klockan 20:00.

Konstgräsplan 5-mot-5

Självklart finns det en konstgräsplan för fotboll på aktivitetsparken. Med målade linjer och konstgräs är planen redo för spel året om.

Motorikbana

På området finns det en härlig balansbana / motorikbana. Välj själv vart du vill hoppa på. Den cirkelformade layouten minskar köbildning och säkerställer att du kan balansera på hur länge du vill.

Kuperad lekyta

Vem blir inte sugen på att springa när det finns kullar beklädda med konstgräs? Genom områdets utformning stimuleras barn (och vuxna) till rörelse och lek.

Närarena

Den sargbeklädda närarenan har nätade mål på kortsidorna, men även basketkorgar över ribban och bandymål i sargen. I närarenan finns det även möjlighet att montera en nät för tennis och volleyboll. En arena för massor av bollsporter helt enkelt.

Löparbanor

Runt och emellan alla zonerna slingrar sig en löparbana runt. På bortre långsidan finns en perfekt 60-metersbana med 3 spår. Underlaget är en gummiblandning som fungerar perfekt med spikskor och ger bra stötdämpning vilket är bra vid smärtsamma knän.